Go Back
ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu

Ćufte u paradajz sosu su klasik domaće kuhinje koji budi nostalgiju i okuplja porodicu oko stola.
Ovaj recept kombinuje jednostavnost pripreme sa bogatim ukusima, čineći ga idealnim za svakodnevne obroke.
Vreme Pripreme 20 minutes
Vreme Spremanja 1 hour
Porcije: 4 Osobe
Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Kalorije: 384

Sastojci
  

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezle
  • So biber, suvi začin po ukusu
  • Seckani peršun po želji

Method
 

  1. U velikoj posudi pomešajte mleveno meso, sitno seckani luk, jaje, prezlu i začine.
  2. Dobro izmešajte rukom dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Oblikujte male kuglice veličine oraha i propržite ih na zagrejanom ulju dok ne dobiju zlatnu boju sa svih strana.
  4. Svaku ćufticu pre pečenja uvaljajte u brašno
  5. Pecite ih na zagrejanom ulju ili na masti, dok ne porumene.
  6. U drugoj šerpi napravite sos: na malo ulja propržite brašno i crvenu papriku, pa dodajte paradajz sos. Sipajte vruću vodu uz neprestano mešanje kako biste dobili glatku smesu bez grudvica.
  7. U pripremljeni sos ubacite propržene ćufte, poklopite i kuvajte još 20 minuta na srednjoj temperaturi.
  8. Ćufte su nakon ovog spremne za serviranje!

Video